Харків

Додатково «заробив» майже пів мільйона гривень на ремонті пошкодженої обстрілами будівлі наукової установи — на заволодінні бюджетними коштами викрито підрядника

🔷

🖌️За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру підприємцю в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, в умовах воєнного стану та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у грудні 2022 року між державною науковою установою, розташованою в Харкові, та підприємцем укладено договір щодо проведення ремонту будівлі, пошкодженої обстрілами з боку збройних сил рф.

Недобросовісний підрядник вирішив на цьому заробити додатково і вніс в акти приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо їхньої вартості. Зокрема він вказав неправильні дані стосовно використаного матеріалу — цегли і збільшив на папері ціну утеплювача, залізобетонного перекриття тощо.

У подальшому на підставі документів, наданих підрядником, на його рахунок надлишково перераховано майже пів мільйона гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків замовнику.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки.

Досудове розслідування — СВ ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

Джерело - https://t.me/prokuratura_kharkiv/19462